mariasophia

Alla inlägg under april 2011

Av maria123 - 5 april 2011 07:23

SÅ nu är jag iaf vaken och skall in i duschen nu, bör nog skynda mig för att hinna i tid skall ta bussen senast 08:50 :) 


Miss Li – Ba ba ba

Av maria123 - 4 april 2011 23:52

YES! Idag kom desperate housewives avsnittet ut som att jag har längtat, en av mina favorit serier! funderar på om jag skall lägga mig och kolla på det nu eller om jag skall ta och göra det i morgon istället det är ett svårt val efter som att jag har väntar så otroligt länge nu eller det känns som det iaf haha!

 

Av maria123 - 4 april 2011 23:36

På jobbet idag blev jag så sur flera gånger, jag jobbar som telefonist. 
Vissa kan seriös inte vett och etikett, och jag blir tokig på det jag fick iaf lära mig när jag växte upp att man alltid sa hej då när man lägger på i telefonen eller när man går ifrån någon antingen på stan eller hemma! Men det var flera som bara la på luren innan man hann säga hej då eller när man var mitt uppe i en mening. 

När vi skulle gå från jobbet också så är det självklart att man säger hej då till sina med kollegor men men nej inte! åååh, men man skall inte deppa ihop sig eller gräva ner sig för detta, bara hålla huvudet högt och vara positiv och glad nästa gång in

igen. 

Av maria123 - 4 april 2011 22:58

Så fort jag inte är hungrig eller inte vill ha någon mat för tillfället eller om jag tränar så får jag höra är du sjuk eller!? Det känns inte så motiverande när jag försöker göra mitt liv lite mer hälsosamt och inte äta "skräp mat" eller sitta framför tv och inte röra på mig, och dom dagarna jag har suttit hemma större delen av dagen försöker jag träna lite mer för att då den vardagliga träningen. Jag har varken anorexia eller bulimi eller någon annan sådan sjukdom! 


Anorexia nervosa drabbar främst flickor och unga kvinnor. Sjukdomen är känd inom medicinen sedan 1600-talet. Den som är drabbad känner sig ofta tjock, fastän hon väger för lite. Tanken på att gå upp i vikt gör henne livrädd. Att äta vanlig mat ger ångest. Trots detta tänker anorektikern hela tiden på mat. Hela livet kretsar kring mat, ångest och rädslan för att gå upp i vikt. Anorexisjukdomen går i de flesta fall över men förloppet kan ibland bli långdraget. Utan behandling leder sjukdomen i en del fall till döden pga svält eller självmord.

Bulimia nervosa, hetsätning, är närbesläktat med anorexia. Hetsätning har blivit ett vanligt problem hos många kvinnor. Den som lider av hetsätning vräker tvångsmässigt i sig stora mängder mat för att sedan ofta kräkas upp den. Andra sätt att kompensera för hetsätningen är att fasta, motionera, laxera eller hålla en extrem bantningsdiet. Även hetsätaren är livrädd för att gå upp i vikt och känner sig tjock, oavsett om hon är det eller inte. Då de flesta hetsätare är normalviktiga syns det inte på utsidan att någon lider av bulimi. Tillståndet medför ofta ett stort lidande och kan leda till svåra komplikationer i form av depression, självmord och social isolering.

Källa:http://www.medivia.se/AN/ 


Vill inte höra att jag är sjuk när jag försöker göra så att jag mår bra! Jag har inte ortorexi! 



Kvällstidningarnas hälsobilagor är fyllda med artiklar om bantning, träning och antifettfixering. Att leva hälsosamt verkar innebära ett ständigt bantande och tränande. Att synda i dagens samhälle, det betyder för de flesta att man ätit glass, kakor, bakelser eller något liknande smaskikt med stort innehåll av fett och socker. Motsatsen, att äta nyttigt, det är att äta fettsnålt och vegetariskt. Men det nyttiga kan slå över och bli ett tvång. Ett tvång som tar över hela livet och blir en sjukdom, ortorexi.


Ortorexia nervosa
Den amerikanske läkaren Steven Bratman,som specialiserat sig på alternativ medicin, myntade begreppet efter att ha träffat ett stort antal patienter som fastnat i ett tvångsmässigt "hälsokostande". De följde olika slags hälsodieter på ett överdrivet och tvångsmässigt sätt. Detta ledde till att deras hälsotillstånd försämrades, både psykiskt och fysiskt. Många gick även ner i vikt, trots att de egentligen inte hade någon bantningsönskan. Deras "hälsosamma" diet innehöll helt enkelt för lite energi. Många tränade även på ett tvångsmässigt sätt och likheten med den klassiska ätstörningen, anorexia nervosa var stor.

Källa: http://www.medivia.se/AN/ortorexi.htm


Här kan man göra lite olika test: http://psykologitest.se/ta_ett_test.phpjavascript:mctmp(0);

Av maria123 - 4 april 2011 22:02

Efter mötet som gick hyfsat bra så åkte jag och pappa och åt lite mat innan han körde mig till jobbet så från ingen stans så kom jag på att jag hatar grön färg på väggarna i ett sov rum iaf den färgen som var i mitt rum när jag och mamma flyttade, men så kom jag och pappa på att han hade grönt i sitt sovrum haha!


Sen frågade jag vad vi hade för väg i "hallen" så sa jag är det grönt där också med det var det inte och jag kom inte på vad det va för färg! haha riktigt pinsamt efter att jag och pappa kom fram till att jag har bott hos honom i 14 år och varit vaken hemma hos honom i ca. 40 880 timmar!  


Nu skall jag ta och träna lite på mitt Wii innan jag skall lägga mig och sova :) 

Av maria123 - 4 april 2011 15:18

Jag <3 Sol!  

Av maria123 - 4 april 2011 14:21

Måndag

Träna hårt så jag somnar tidigt

Möte

Jobb


Tisdag 

Skola!

Gå och träna med Michelle 

Skicka tillbaka till H&M


Onsdag 

"ledig"

Möte 


Torsdag

Utgång!


Fredag

Utgång :)


Lördag

Dop för mitt kusin barn

Åka till min älskling och sova hos honom! 


Söndag

Dans 

Av maria123 - 4 april 2011 13:05

Min plan gick inte som den skulle, vaknade efter att jag hade slutat skolan. Så idag skall jag ta och göra slut på all min energi! Det blir hård träning innan jobbet och efter det en långpromenad så jag somnar tidigt :) hoppas att detta fungerar haha


Igår så pratade jag med älsklingen och det känns lite bättre mellan oss men inte riktigt bra än, vi fick löst lite saker som har legat i luften och svävat. Hoppas det blir bra snart. 

Nej, nu skall jag ta och äta och göra mig i ordning :) 

Presentation


Jag är en tjej 20 snart 21 år och när ni läser min blogg får ni veta om min vardag och jag tar även upp lite om kläder, smink, träning och kost! Alltså en blandad blogg ;) Hoppas ni gillar den och besöker den igen och igen..:)

Arkiv

Dagens outfit's

Kategorier

Instagram

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards